Чим годувати собаку?

Мила собачка їсть здоровий корм

Кожен турботливий господар прагне забезпечити своєму вірному другові довге, здорове і щасливе життя. Одна з головних умов хорошого стану чотириногого компаньйона – грамотно складений раціон.

Але яке воно – корисне і збалансоване харчування собак? Які продукти можна і потрібно давати улюбленцю, а які слід уникати? Що краще – натуралка чи сухий корм? Розберемося з усіма цими питаннями разом.

Чим краще за все годувати собаку

Існують дві традиційні системи годівлі улюбленців:

Миска для собак з половиною натурального корму та половиною сухого корму

  • Сухі корми. Спеціальні гранули містять необхідні інгредієнти в легкозасвоюваній формі, мають збалансований склад БЖВ і дозволяють з легкістю визначити добову норму їх споживання. Готові корми створюються з урахуванням не лише загальних поживних потреб собак, але й особливостей улюбленців різних порід, віків і стану здоров'я.
  • Натуральні продукти («натуралка»). Сирий раціон складають на основі їжі природного походження: м'яса, риби, кисломолочки, круп, овочів і фруктів. На відміну від промислового корму, натуралка містить поживні речовини в вихідній формі і значно краще і швидше засвоюється в організмі тварини.

Неможливо однозначно відповісти, яка їжа для собаки краща. Але можна сказати напевно, що при виборі формату харчування потрібно завжди враховувати індивідуальні особливості, вік, породу і стан здоров'я вашого хвостатого друга.

Яку натуралку можна давати собакам?

Повноцінний раціон собак на натуралці складається з:

  • М'яса. Для годівлі собак краще за все купувати яловичину, баранину, кролятину, курку або індичку. Оптимальний вміст нежирного м'яса в раціоні повинен становити приблизно 50%. Також 1-2 рази на тиждень улюбленцю можна давати субпродукти: печінку, серце, нирки.
  • Риби, вареної, морської. Багато видів риби містять речовину, яка дезактивує вітамін В1. Давати рибу пухнастику рекомендується не більше ніж 1-2 рази на тиждень.
  • Круп. Злаки повинні становити 20-30% від раціону. Віддавайте перевагу гречці, рису і пшону.
  • Овочів і фруктів. Пригощайте улюбленця морквою, цвітною капустою, зеленими яблуками, гарбузом, зеленню, буряком, броколі.
  • Яєць. Підійдуть як сирі, так і варені. Оптимальний варіант – перепелині яйця, які майже не викликають алергії.
  • Кисломолочки. Домашній кефір, йогурт і сир – джерела кальцію, білка і корисних бактерій, які поліпшують роботу ШКТ і стимулюють обмін речовин. Головне, щоб кисломолочка містила мінімум жиру.

Не забудьте додати в раціон чайну ложку нерафінованої рослинної олії, ідеально лляної або конопляної. Її можна давати улюбленцю як окремо, так і змішувати з їжею.

Сирою чи вареною їжею годувати собаку?

Продукти харчування та овочі на кухонній дошці На питання, чим краще годувати собаку – вареною чи сирою їжею, – не можна відповісти однозначно. Все залежить від індивідуальних особливостей улюбленця і зазвичай вирішується на прийомі у ветеринара.

З точки зору засвоюваності собачкам більше підходить промороженa сира їжа, що дає улюбленцю необхідну кількість енергії і корисних речовин. Під час варіння ж продукти втрачають значну частину поживної цінності, зменшуються у вазі майже вдвічі і набагато довше перетравлюються. А кістки, піддані термічній обробці, забивають ШКТ улюбленця і пошкоджують нутрощі.

Переваги годування натуралкою

Плюси натуральної їжі для собаки: Собачка облизується побачивши здорової їжі

  • відсутність промислової обробки продуктів;
  • наявність натуральних білків, клітковини, жирів, вуглеводів і можливість їх повного контролю; «прозорість» раціону;
  • достатність навантаження на жувальний апарат улюбленця для його правильного розвитку;
  • відсутність консервантів, підсилювачів смаку, ароматизаторів та інших синтетичних добавок;
  • можливість оперативного пошуку і виключення алергенів з раціону.

Ми в Fresh Dog Food впевнені, що натуральне харчування набагато корисніше сухих кормів. З нашою допомогою будь-який відповідальний господар зможе підібрати збалансований раціон залежно від особливостей, стану здоров'я і гастрономічних уподобань свого чотириногого друга.

Щадна термічна обробка їжі – лакшері в світі натуралки

Легко термічно оброблені раціони – відносно новий формат кормів для собак, який стрімко набирає популярності. Розглянемо, в чому полягають його переваги.

Чому щадна термічна обробка – це найкращий варіант класичного натурального годування?

Оброблені парою раціони містять натуральні та якісні продукти: м'ясо, рибу, зелень, субпродукти, овочі, крупи. Їжа проходить через декілька етапів приготування: Миска з натуральним кормом для собак

  • подрібнення і змішування із суворим дотриманням балансу інгредієнтів
  • термічна обробка під впливом невисоких температур вбиває мікроби та паразитів, зберігаючи максимум вітамінів і мікроелементів
  • охолодження та заморожування для збереження максимуму цінних мікроелементів, смаку і структури

Завдяки високій біодоступності такі корми підходять для собачок будь-якого віку і породи, а також улюбленцям з чутливим шлунком.

Що ми виграємо в порівнянні з сирою їжею для собаки?

По-перше – безпеку. Щадна термічна обробка продуктів набагато ефективніше знищує яйця гельмінтів та інші патогенні мікроорганізми, ніж заморожування сирої їжі.

Натуральний корм для собак Fresh Dog Food в упаковці

По-друге – зручність. Готові натуральні корми містять необхідну порцію корисних мікроелементів і пакуються з розрахунку на один прийом їжі. Це допомагає вам значно заощадити час на приготуванні їжі собаці і складанні збалансованого меню. Крім того, їх набагато зручніше брати в дорогу і використовувати на віддалі від дому.

По-третє – якість. Всі раціони розробляються ветеринарами-дієтологами і відповідають європейським стандартам FEDIAF, а сировина для них закуповується у перевірених постачальників.

Плюси щадної термічної обробки в порівнянні з вареною їжею для собаки

До переваг нашої щадної обробки відносять:

  • Зменшення втрат поживних речовин. На відміну від традиційного варіння, щадна обробка дозволяє зберегти максимальну кількість вітамінів, мікроелементів і мінералів.
  • Якість приготування. При щадній термообробці температура більш рівномірно розподіляється по всьому продукту.

Новий формат раціонів також зберігає натуральний смак, запах і структуру компонентів, що особливо важливо для вибагливих у їжі улюбленців.

Чи можна змішувати натуральну їжу і собачий корм?

Сухий корм для собак

Деякі господарі вибирають для годівлі собак комбінований формат, що передбачає поєднання сухих гранул з натуральними продуктами. Основна критика цього підходу включає неоднакову швидкість перетравлення їжі. Ми ж вважаємо, що навіть невелика кількість натурального харчування поліпшить якість життя вашої собаки. Головне підходити до цього з розумом і уважно стежити за поведінкою вашого улюбленця.

Важливо! Якщо ви все ж вирішили комбінувати сухий і натуральний корм для собак, то робіть це правильно. По-перше, виключайте одночасний прийом природної їжі з промисловими гранулами. По-друге, дотримуйтесь перерв між годівлею (як мінімум 8 годин)

Чи можна давати собакам кошачий корм?

На перший погляд корми майже нічим не відрізняються один від одного: як кошачий, так і собачий містить: Красива кішечка у пошуках смачного корму

  • джерело білка (риба або м'ясо)
  • злаки
  • овочі

Але насправді все не так просто. Оскільки травні системи домашніх тварин працюють по-різному, виробники додають неоднакову кількість поживних речовин і вітамінів у корм. Наприклад, у кошачому меню набагато більше білків, жирів, таурину, йоду і фосфору, надлишок яких негативно позначається на організмі собаки.

Які продукти ніколи не можна давати собаці?

До списку заборонених продуктів увійшли:

  • свинина та інші жирні сорти м'яса
  • картопля
  • цибуля і часник
  • шоколад, цукор, випічка та інші солодощі
  • сире молоко будь-якого виду
  • риба річкова сира
  • виноград і родзинки
  • ковбаси, сосиски і копченості
  • консерви з м'яса і риби, призначені для людини
  • їжа з великим вмістом жиру, приправ і спецій
  • страви смажені
  • кістки трубчасті

Також виключіть з раціону собак каву і чай: вони містять шкідливий для серця улюбленця кофеїн

food

Розрахуємо приблизну ціну?

У мене порода
йому/їй
і вага складає
Денна норма раціону
300г
Ціна в день
79грн
Розрахувати план