То яким має бути меню натурального харчування для собак?

Собачки смакують їжу

Вирішено, хочу перевести свого песика на натуралку. Я стільки усього перечитала і передумала, натуралка так натуралка, що може бути краще натурального харчування? Але що робити далі? Як це зробити? Як готувати? Які рецепти? Що додавати?

Як впливає годування на здоров'я і поведінку собак

Натуральне харчування для собак – це органічний раціон, який забезпечує організм усіма необхідними макро- і мікроелементами для повноцінного зростання і розвитку цуценяти і нормальної життєдіяльності дорослого песика. Збалансоване і правильне харчування це основа здоров'я. Перехід на натуральне харчування не лише поліпшить самопочуття вашого чотирилапого друга але й вирішить проблеми з поведінкою.

Перехід на здорове та натуральне харчування для собак відкриває шлях до дієти, сформованого мільйонами років еволюції.

Покращення здоров'я та поведінки в собак через правильний підбір раціону

Зазвичай меню собаки на натуралці містить різні види м'яса, овочі та вуглеводи, вони потребують більше часу на перетравлення, ніж сухий корм. Тому енергія надходить у організм рівномірно, це дає змогу стабілізувати поведінку занадто нервового та активного песика, поліпшити його самопочуття.

Приклад правильного раціону собак

Перехід на органічне харчування призводить до наступних покращень:

  • Зменшення проявів гіперактивності у поведінці цуценят.
  • Підвищення життєвого тонусу у літніх улюбленців.
  • Позбавлення від проблем зі шлунково-кишковим трактом, зокрема у чотирилапих з особливо чутливим кишківником.
  • Скорочення дозування приймання препаратів для тварин, хворих на епілепсію, цукровий діабет тощо.

В результаті грамотно складений натуральний раціон собаки забезпечить загальне поліпшення самопочуття, стану шерсті, зубів і ясен.

Як підтримати баланс мінеральних речовин в організмі собаки

З огляду на те, що в готових сухих кормах мінерали та мікроелементи містяться в необхідній концентрації, у багатьох господарів виникає питання, як підтримати цей баланс при переході на органічний спосіб харчування. Для нормальної життєдіяльності улюбленець потребує весь комплекс вітамінів, а також кальцій, фосфор, залізо, мідь, селен, магній тощо.

Собачка пробує на смак здорову їжу

Щоб забезпечити їжу усіми необхідними компонентами в нього треба включити такі продукти:

  • Білки багаті тваринним і рослинним білком. Курка та індичка містять багато цинку, яловичина та сардини – селену, брокколі та цвітна капуста – залізо, шпинат і насіння льону – мідь, яйця та кролятина – марганець;
  • Субпродукти дозволять наситити організм практично повним комплексом вітамінів. У меню на тиждень для собаки варто включити печінку, нирки, рубець (подрібнений яловичий шлунок), вим'я, серце;
  • кістки (за виключенням трубчастих). У раціоні, особливо великих порід, мають бути розрубані голівки великих кісток, а також хвости . Вони багаті колагеном, кальцієм, фосфором, які перебувають у вигляді, який найлегше засвоюється організмом хижака. Для цуценят такі кісточки можна перемелювати та додавати до м'яса;
  • трави. Корисними вважаються люцерна, ромашка, котяча м'ята, овечий щавель, насіння петрушки та ін.

Раціон для собак мініатюрних порід

Мила собачка на прогулянці

Маленькі породи відрізняються від великих особливо швидким обміном речовин,чутливим травленням, схильністю до алергій. Тому в раціон раціонально включити:

  • М'ясо та субпродукти. Найкраще засвоюється яловичина, курка та індичка. Свинину та інші види жирного м'яса рекомендується виключити.
  • Крупи. Корисними будуть вівсянка, гречка, рис.
  • Тушковані овочі, подрібнені у блендері або натерті на тертці.
  • Нежирний сир.

Необхідний на день обсяг їжі розділяють на 3-4 рази невеликими порціями. Часто у раціон вводяться вітамінні комплекси, прописані ветеринаром. Для маленьких улюбленців важливо виключити солодощі, оскільки це може зіпсувати зуби особливо протягом перших двох років життя.

Раціон для собак великих порід

Для великих собак у основі харчування має бути білок як основний елемент для будівництва сильного м'язового каркаса. Його можна отримати з яловичини, індички, пісної баранини, які мають становити щонайменше 30% усього обсягу їжі.

Великий собака на прогулянці

Також годування собаки натуралкою має включати:

  • Субпродукти. Такі як печінка, нирки, вим'я, рубець, серце, а також сухожилля, трахеї, хвости.
  • Каші з вівсяної, гречаної, ячної крупи та рису, а також галети, черствий хліб для балансу вуглеводів.
  • Варену рибу без кісток як основне джерело омега-3 жирних кислот.
  • Кисломолочні продукти (твердий сир, кефір, сир).
  • Варені або сирі яйця. Не більше 1-2 на тиждень.
  • Тушковані або відварені овочі (кабачки, гарбуз, морква, броколі), які закриють потребу в клітковині, вітамінах.

Режим годування великих порід передбачає 2-разове харчування.

То як переходити на натуралку?

Якщо ви вже вирішили перевести свого песика на натуральне харчування, пам'ятайте, що найважливіше - це уникнути раптових змін у його дієті та діяти поступово. Вашому песику потрібен час, щоб адаптуватися до перетравлення нового типу їжі та навчитись виробляти достатньо ферментів. Для початку краще почати з простого рецепту, який включає прості м'ясо та овочі, починаючи з чверті звичної порції. Потім можна поступово збільшувати кількість їжі. Зазвичай, за десять днів можна безпечно перевести собаку на повністю натуральне харчування.

Собака та здорове харчування

Перехід вашої собаки на натуральне харчування вимагає особливої уваги, особливо якщо вона схильна до алергій. Якщо після введення нових продуктів ви помітили, що ваш пес починає інтенсивно чухатися, у нього з'являється діарея, нудота або проблеми з шерстю, важливо негайно зупинити годування цими продуктами. Поверніться до звичного раціону, щоб стабілізувати стан здоров'я вашого вихованця, і спробуйте встановити, які інгредієнти викликали негативну реакцію. Дайте вашій собаці час на відновлення протягом тижня, перш ніж спробувати інший рецепт або вид їжі.

Для собак, які схильні до алергій, процес визначення безпечного раціону може тривати деякий час. Тим не менш, з кожним новим кроком ви дізнаєтеся більше про особливості свого чотирилапого друга і зможете краще зрозуміти, які продукти йому підходять, а від яких варто утриматися. Це не тільки допоможе підтримувати здоров'я вашої собаки, з кожним кроком ви взнаєте щось нове про вашого собаку і починаєте краще розуміти його потреби.

Важливо! Багато сухих кормів містять ароматизатори та підсилювачі смаку, треба бути готовим до того, що новий раціон натурального годування собаки може йому не сподобатись. Наберіться терпіння, і дайте смаковим рецепторам час на адаптацію

Наша мета - зробити кожного чотирилапого друга здоровим, продовжити його повноцінне життя якомога довше, щоб він міг радувати вас щодня своєю активністю та відмінним настроєм. Саме тому наші натуральні рецепти ретельно вирахувані, містять усі корисні речовини, враховують усі залежності породи, віку, ваги, рівня активності й навіть наявності алергій чи захворювань вашої собаки.

food

Розрахуємо приблизну ціну?

У мене порода
йому/їй
і вага складає
Денна норма раціону
300г
Ціна в день
79грн
Розрахувати план