Скільки сухого корму давати собаці на день

Собака в коробці

Якщо ви вже вирішили годувати собаку сухим кормом та розглянули всі плюси та мінуси, то давайте розберемось скільки ж давати корму та коли це робити.

Щоб точно визначити кількість їжі для вашого чотирилапого друга, потрібно враховувати калорійну цінність корму, вік, породу тварини та її активність.

Денна норма сухого корму для цуценят

До 4 тижнів цуценята переважно харчуються молоком матері, їм важливо отримувати всі вітаміни та мікроелементи, які закладені природою. Вже після чотирьох місяців можна поступово переводити їх на іншу їжу: це може бути повністю натуральне харчування, якісні консерви, сухий або вологий корм. Якщо ви вирішили зупинитись на сухому кормі, то для цуценят його розмочують водою, а після двох місяців переводять повністю на готовий сухий раціон.

Орієнтовна денна норма сухого корму для щеняти наступна:

  • 2-3 місяці – 265 ккал на 1 кг ваги;
  • 3-4 місяці – 200 ккал/кг;
  • 4-8 місяців – 136 ккал/кг;
  • 8-12 місяців – 100 ккал/кг.

Цуценятам потрібно розділити загальну кількість корму на 3-5 прийомів їжі, тому що вони швидко наїдаються маленькими порціями через невеликий об'єм шлунка. Така кількість їжі добре перетравлюється, у цуценяти не виникає почуття тяжкості в шлунку і дозволяє бути веселим і бадьорим.

Денна норма сухого корму для дорослої собаки

Сухий корм у мисці

Собак із нормальною масою тіла зазвичай годують двічі на день. Для цього ділять добову норму на дві однакові порції. Найкраще дотримуватися дванадцятигодинного графіка, наприклад, сніданок – о 7:30 чи 8:00, а вечеря – о 19:30 чи 20:00.

Денна норма сухого корму для собаки зазвичай розраховується за формулою – 100 ккал на 1 кг ваги. Наприклад, якщо ваш улюбленець важить 15 кг, то на день знадобиться 1500 ккал. 750 ккал треба дати вранці і ще 750 ввечері

Важливо! За цією формулою можна розраховувати денний раціон лише для дорослих. Для літніх і вагітних собак потреба в їжі зовсім інша. Наприклад, літні можуть їсти вдвічі менше, а вагітні – у кілька разів більше. Це визначають індивідуально.

Також можна орієнтуватись на показники виробника, які вказують на пакуванні. Вони розраховані приблизно з огляду на кількість калорій у кормі.

Важливо також дивитися на якість їжі. Корми економкласу в основному складаються з субпродуктів та зернових культур. Їхня калорійність менша на 20%, тому собаці потрібно більша кількість їжі. Холістики та раціони преміум мають вищу поживність. Завдяки мінімальній обробці у продуктах зберігається більше корисних речовин, собака швидше наїдається.

Розрахунок кількості калорій для собаки також залежить від її активності

Залежно від активності собаки кількість калорій у її раціоні змінюється. Для розрахунку зазвичай використовують коефіцієнти: Сім'я милих щенят

  • 0,8 – для літніх собак;
  • 1,3 – для вагітних собак у другій половині вагітності;
  • 1,6 - для кастрованих та стерилізованих собак;
  • 1,4 - для малоактивних улюбленців (прогулянки до години на день);
  • 1,8 - для рухливих псів (прогулянки понад годину на день);
  • 2 - для годуючих собак.

Наприклад, якщо ваш дорослий улюбленець важить 20 кг і гуляє менше години на день, то норма корму для собаки наступна:

20 кг (маса тіла собаки) х 100 ккал (кількість ккал на 1 кг ваги) х 1,4 (коефіцієнт для малоактивних улюбленців) = 2800 ккал на день.

Важливо! У зимовий період важливо збільшувати кількість їжі на ⅓ від загальної порції, щоб ваш чотирилапий друг почував себе комфортно за низьких температур

Розумний погляд собаки

Кожний собака індивідуальний, буває так, що правильно розраховані калораж та об'єм порції для вашого улюбленця будуть занадто великими або маленькими для нього.

Якщо ваш собака почав:

  • відмовлятися від смаколиків;
  • не доїдає порцію;
  • ділить їжу на улюблену та неулюблену, вибираючи тільки смачні шматочки.

то треба змінити порцію.

Якщо собака з'їдає всю порцію і просить ще чи почав худнути, потрібно обов'язково збільшити кількість ккал.

А які переваги переходу на харчування натуральною їжею?

В Fresh Dog Food ми впевнені, що натуральна їжа перевершує навіть найкращі сухі корми. Якщо ви виберете для свого чотирилапого друга харчування з натуральних продуктів, то одразу відчуєте кілька переваг:

  • Якість та тривалість життя вашого собаки збільшиться. У натуральній їжі є більше поживних речовин, ніж у сухому кормі. Якщо правильно скласти раціон, то такий вид харчування допоможе запобігти хворобам серця, ожирінню та діабету.
  • Стан шкіри та шерсті покращиться. У натуральних кормах є жирні кислоти. Вони покращують стан вовни, роблять її бархатистою та сяючою.
  • Собака буде не такою перебірливою. Натуральна їжа не містить ароматизаторів, консервантів та інших синтетичних речовин у складі. Її готують із продуктів, які їсть людина.

Якщо ви вирішили перевести свою собачку на такий вид харчування, то потрібно правильно скласти раціон. Скласти збалансований і повний натуральний раціон може будет не просто. Ми пропонуємо готові плани харчування, в основі яких лежать лише натуральні продукти: яловичина, риба, курка, індичка, різні овочі, фрукти, суперфуди та джерела вуглеводів.

Корм для собак На сайті є спеціальний калькулятор, який розраховує денну норму калорій для вашого собаки, враховуючи породу, вік, стать, вагу, активність та наявність алергії.

Переходити з одного виду харчування на інший треба поступово, щоб забезпечити м'яку адаптацію організму чотиролапого друга. Цей процес займає близько 7 днів. Спочатку замініть 25% порції сухого корму на натуральний. Потім кожні 2 дні збільшуйте пропорції до 50%, 75% та 100% натурального харчування. Смачного та довгого життя вашому улюбленцю.

food

Розрахуємо приблизну ціну?

У мене порода
йому/їй
і вага складає
Денна норма раціону
300г
Ціна в день
79грн
Розрахувати план