Що таке корм холістик?

Що таке корм холістик? - Fresh Dog Food Збалансоване, здорове харчування є основою життєдіяльності, гармонійного розвитку та відмінного самопочуття кожного домашнього улюбленця незалежно від породи або віку. Існує маса ідей з приводу того, який тип харчування є ідеальним.

Частина фахівців виступає за натуральний раціон, який передбачає приготування їжі в домашніх умовах. Багато хто вважає, що холістік – це оптимальний варіант, який не вимагає витрат часу на закупівлю продуктів харчування і приготування збалансованих страв. Щоб зрозуміти, що підійде й тварині, й її господареві найкраще, варто розібратися в розмаїтті, що пропонує ринок кормів.

Різновиди кормів для собак

Розподіл на категорії доволі умовний, оскільки не має чітко сформульованих рекомендацій за складом і властивостями. Однак можна виокремити кілька класів від бюджетних зоотоварів до холістиків (це верхівка в плані корисності та безпеки кормів). Основні серед них:

Що таке корм холістик? - Fresh Dog Food

  • Економ - корми, які можна знайти в кожному зоомагазині або супермаркеті. Основні переваги – доступність і низька ціна. У якості білкової складовою в складі представлено борошно з перемелених кісток, сухожиль, копит тощо. Решта інгредієнтів (вміст від 90%): соя, жири, злаки. Для посилення смаку присутні добавки, ароматизатори, що не робить продукт скільки-небудь корисним.
  • Преміум - дорожча продукція, яка характеризується поліпшеним складом. У ньому приблизно 20-25% м'яса і субпродуктів як джерело білка, рис, кукурудза, пшениця для забезпечення потреби у вуглеводах. Додатково додано синтетичний вітамінний комплекс. Це далеко не холістик корми, але вони все ж несуть мінімальну корисність для організму собаки.
  • Супер Преміум - збалансовані склади, рекомендовані багатьма ветеринарами. Вони включають достатню кількість білка, корисних злаків, добавки вітамінів, свіжих овочів, фруктів. У лінійках виробників є спеціально розроблені продукти для певних категорій собак, які страждають різними захворюваннями, алергією.
  • Натуральні корми холістики - посідають верхній щабель за показниками збалансованості, корисності та поживності. Краще тільки натуральний раціон.

Що означає корм холістик

Це повністю натуральний корм для собак, який в принципі не містить консервантів, ароматизаторів та інших добавок. Він розроблений з урахуванням особливостей і потреб організму тварини й максимально наближений до тієї їжі, яку їдять хижаки в дикій природі. Розбираючись, що таке корм холістик, необхідно розглянути його склад. Він включає збалансований набір компонентів:

  • білки - складають не менше 60% і представлені натуральним м'ясом або рибою. Це може бути індичка, яловичина, камбала, оселедець і маса інших варіантів з невеликим додаванням субпродуктів. На будь-який запит знайдеться оптимальний варіант;
  • жири - найчастіше це курячий або риб'ячий жир;
  • вуглеводи - до складу включаються інгредієнти, які не містять глютену, що часто викликає алергію. Це ідеальне поєднання злаків і бобових: вівса, гречки, нуту, сочевиці тощо;
  • клітковина - для собаки будь-якого віку і породи корм холістік – це спосіб повністю покрити потребу в клітковині, вітамінах і мінералах за рахунок вмісту свіжих овочів, фруктів, ягід;
  • вітамін Е - використовується як ефективний захист від окислення їжі, при цьому безпечний для здоров'я, на відміну від звичайних консервантів;
  • екстракти лікувальних і корисних трав.

Такий раціон повністю покриває потреби тварини в плані здорового харчування.

Що таке корм холістик? - Fresh Dog Food

Переваги та недоліки корму холістик

Для улюбленця корми холістік – це максимальна користь і можливість отримувати все необхідне для повноцінного розвитку і життєдіяльності.

Серед ключових плюсів можна відзначити:

  • Спеціально розроблений склад. Він наближений до того раціону, який споживають дикі родичі собак, тому не містить пшеницю або сою. М'ясо проходить мінімальну термічну обробку, оскільки в живій природі вовки або койоти не готують на багатті
  • Найвища якість інгредієнтів. Важливо зазначити, що такі корми класу холістік виробляються з харчових продуктів, вироблених фермерськими господарствами. Бобові та злаки вирощуються без пестицидів, корови або кролики не обколюються антибіотиками або гормонами росту. Якість постійно контролюється авторитетними асоціаціями ветеринарів
  • Зручність. Фактично з одного пакета собака може отримати всі необхідні поживні речовини.

Недоліки:

  • досить висока ціна;
  • складність із купівлею, оскільки придбати преміум-продукт неможливо в супермаркеті або зоомагазині в сусідньому будинку.

Поради з вибору корму для вашого улюбленця

Що таке корм холістик? - Fresh Dog Food Розібравшись, що таке холістик корми, необхідно зрозуміти, як їх правильно вибирати. Щоб придбати якісний товар без підробок, важливо знайти сумлінного продавця, який є офіційним дистриб'ютором бренду-виробника в Україні. Купити такий продукт у звичайному магазині неможливо.

Склад підбирається залежно від особливостей і потреб собаки. Необхідно враховувати його вік, породу, масу тіла, наявність алергії або захворювань. Не останнє місце під час вибору мають посідати й особисті смаки, уподобання домашнього улюбленця.

Важливо! Корми для тварин холістики ретельно контролюються міжнародними ветеринарними асоціаціями AAFCO і FEDIAF, тому склад, зазначений на упаковці або банці повністю відповідає дійсності

ТОП кормів холістиків для собак

Нижче наведено невеликий рейтинг найпопулярніших позицій:

Що таке корм холістик? - Fresh Dog FoodCarnilove Lamb & Wild Boar Має збалансований склад для зміцнення імунітету, в якому міститься повноцінний набір вітамінів. Також у ньому легкозасвоювані білки, подрібнені раковини ракоподібних і хрящі, що означає корм холістік, сприяє зміцненню суглобів, зв'язок, сухожиль тварини.

Що таке корм холістик? - Fresh Dog FoodBrit Fresh Beef with Pumpkin Підходить для різних порід і вікових груп, оскільки не містить глютену, сої, ГМО. На 68% складається з яловичини, 32% займають насіння льону, екстракти трав, лососева олія.

Що таке корм холістик? - Fresh Dog FoodAcana Puppy Small Breed Розроблений спеціально для собак невеликих порід, тому має особливий склад без швидких вуглеводів, зокрема без злаків і картоплі. У ньому 70% займає м'ясо, а 30% – овочі та трави.

Загалом усі виробники дбають про свою репутацію, тому корми холістики – це правильний і виправданий вибір для господарів, які не готові витрачати час на складання і приготування раціону, що складається з натуральних продуктів.

Якщо ж ви вирішили віддати перевагу натуральному харчуванню, яке рекомендує більшість авторитетних асоціацій ветеринарів США та Європи, не варто переживати з приводу того, як скласти збалансований раціон.

Що таке корм холістик? - Fresh Dog Food

За вирішення цієї задачі з радістю візьмуться наші спеціалісти. З Fresh Dog Food кожний хвостик незалежно від віку, породи або стану здоров’я зможе отримати максимально корисне, здорове харчування без консервантів та синтетичних домішок. Наше меню складається з м’яса, овочів, фруктів, трав, тому, споживаючи його, улюбленець буде здоровим та активним на радість вам!

food

Розрахуємо приблизну ціну?

У мене порода
йому/їй
і вага складає
Денна норма раціону
300г
Ціна в день
79грн
Розрахувати план