Рейтинг кормів для собак

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food Господар, який дійсно піклується про свого улюбленця, хоче вибрати найкращий корм для собаки, який буде повністю задовольняти його потреби, дасть можливість повноцінно розвиватися, бути здоровим і активним. На полицях зоомагазинів і в каталогах інтернет-магазинів для тварин ці товари представлені в широкому розмаїтті виробників і цін, що ускладнює вибір для споживача.

Тому нижче ми наводимо рейтинг кормів для собак, на який варто орієнтуватися тим, хто хоче зробити раціон для свого песика корисним, збалансованим і поживним.

На що звернути увагу, обираючи корм для собак

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food Важливо розуміти, що вибір робиться на індивідуальній основі з урахуванням особливостей чотирилапого друга та умов його життя. Необхідно враховувати такі чинники:

  • порода;
  • вік;
  • маса тіла;
  • наявність захворювань або алергії;
  • умови утримання (вольєр, квартира тощо);
  • рівень фізичної активності;
  • особисті вподобання та смаки.

Крім того, вибираючи кращий корм для собак, необхідно враховувати класифікацію, яка включає 4 категорії:

  • Економ Як зрозуміло з назви, це бюджетна категорія товарів, яка не несе особливої користі для вашого улюбленця. У низці випадків може нашкодити здоров'ю. Як джерело білка до складу входить кісткова мука і субпродукти. Часто додається соя. У результаті поживність продукту мінімальна.
  • Преміум Має покращений склад, до якого входить м'ясо або риба, якісні субпродукти, а також злаки, бобові. Найчастіше він доповнюється вітамінними комплексами.
  • Супер преміум Це топ корми для собак, які коштують дорожче, проте можуть повністю покрити потребу песика в БЖУ і вітамінах, мікроелементах. Мають збалансований склад, в основі якого натуральне м'ясо, риба, субпродукти (не менше 60%). Також до нього включаються свіжі овочі, фрукти, бобові.
  • Холістик Порівняно з іншими найбільш натуральне харчування для собак, яке виробляється без використання консервантів. Розробка такого раціону заснована на принципі відповідності природному харчуванню, яке отримує хижак в живій природі. Це найкращі корми для собак, які прекрасно перетравлюються і засвоюються організмом.

Аналіз брендів по класам

Розглядати категорію економ не має сенсу, вона широко представлена в будь-якому супермаркеті або зоомагазині й не рекомендується до вживання професійними ветеринарами. Варто відразу перейти до сегмента преміум, який не надто відрізняється від бюджетної категорії за ціною.

Тут можна виділити Brit premium і Nutrican чеського виробництва. У рейтинг корму для собак вони потрапляють завдяки складу. У ньому натуральна яловичина, м'ясо птиці, а також збалансовані вітамінно-мінеральні комплекси, вживання яких стане ефективною профілактикою захворювань опорно-рухового апарату: артриту, остеопорозу тощо. Найчастіше продукцію цих брендів рекомендують тваринам з підвищеною активністю і навантаженнями.

У категорії суперпреміум постійно високий попит мають виробники Hills (Нідерланди), Brit care (Чехія), Josera (Німеччина), Nature's Protection (Литва), Royal Canin (Франція). На думку споживачів і фахівців найкращий сухий корм для собаки в категорії холістік випускають: Pronature Holistic (Канада), Taste of the Wild (США), Carnilove (Чехія), Savory (Чехія), Acana (Канада), Нутрам (Канада).

ТОП популярних виробників

Бренди, що представляють суперпреміум і холістик, варто розглянути докладніше.

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food

Hills

Рекомендується ветеринарами не тільки як повноцінний раціон, але й як засіб профілактики хвороб нирок, печінки, шлунково-кишкового тракту.

В асортименті бренду є лінійки для великих і малих порід, особливу увагу приділено розробці меню для цуценят. Крім того, це найкращі корми для собак з алергією.

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food

Josera

Серед аналогів продукцію відрізняє підвищений вміст білка, що визначає максимальну поживність і цінність. Також у складі є мінерально-вітамінні добавки й токоферол як натуральний консервант. У лінійках бренду знайдуться продукти для молодих і літніх тварин, великих і мініатюрних, вагітних і годуючих мам.

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food

Royal Canin

У ретельно розроблені збалансовані склади виробник не додає кукурудзу і пшеницю, які вважаються алергенами.

Замість них у раціон включаються горох, ячмінь, овес, рис.

Для тварин з особливими потребами є дієтичні, лікувальні, гіпоалергенні лінійки.

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food

Pronature Holistic

Цей холістик входить до багатьох рейтингів кормів для собак завдяки відмінному складу, 40% якого займає натуральне м'ясо, а 13% свіжі овочі та фрукти. Також у ньому екстракти корисних трав, жирів і олій, пряні спеції, які припадуть до смаку домашньому улюбленцю. В асортименті є кілька продуктів для порід різних розмірів.

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food

Taste of the Wild

Також представлені широкою гамою продукції для різних вікових груп і розмірів. Містять виключно натуральні інгредієнти без консервантів і ГМО. М'ясо, овочі, крупи, що входять до складу, вирощуються фермерськими господарствами.

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food

Savory

У топ найкращих кормів для собак входить завдяки збалансованому складу, який чинить позитивний вплив на всі системи та органи.

Хондропротектори й мінерали сприяють формуванню сильного скелета, здорових зубів, омега-3 забезпечує відмінний стан шерсті, шкіри, а також нервової системи. Вітаміни E, A, C відповідають за імунітет. Джерелом протеїну служить добірне м'ясо.

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food

Acana

У складі особливий акцент робиться на переважанні якісного м'яса як джерела білка, овочів і фруктів для насичення вітамінами, і трав для ефективної фітотерапії.

Завдяки цьому продукти бренду є унікальним джерелом енергії, бадьорості, відмінного самопочуття вихованця.

Переваги натурального харчування в порівнянні з сухими кормами

Варто розуміти, що навіть купуючи продукцію відомих брендів, які очолюють рейтинг сухих кормів для собак, немає гарантії того, що на будь-який інгредієнт у вашого улюбленця не буде алергії або іншої негативної реакції організму. Господарі, які хочуть бути на 100% впевненими в якості та збалансованості раціону й хочуть якнайкращого для свого пухнастого друга, обирають натуральне харчування.

Важливо! Саме такий раціон рекомендує одна із найбільш авторитетних організацій по контролю за якістю кормів - AAFCO

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food Його переваги:

  • "Прозорість" складу, який підбирається господарем самостійно.
  • Відсутність консервантів, барвників, підсилювачів смаку та інших синтетичних добавок.
  • Можливість адаптації під потреби алергіків. Якщо виявиться продукт, на який проявляється реакція, від нього можна відмовитися, оскільки алерген легко виявити.
  • Універсальність. Підібрати склад можна для песика будь-якої породи, віку тощо.

Попри ці плюси, частина споживачів все ж обирають найкращі корми для собак, оскільки їх не потрібно готувати на відміну від натуральної їжі. Якщо з якоїсь причини в вас не має часу або можливості складати та готувати такий раціон для свого улюбленця, зверніться до нашого сервісу Fresh Dog Food. На нашому сайті ви можете ознайомитись з різноманітними варіантами меню, обрати план харчування згідно з вподобаннями та смаком вашого пухнастого малого або великого друга.

Рейтинг кормів для собак - Fresh Dog Food

Для кожного хвостика та його люблячого господаря в нас знайдеться найкраща пропозиція, яка формується індивідуально в залежності від особливостей песика: віку, ваги, наявності алергії або інших захворювань, рівня активности тощо. Ми розуміємо, наскільки важливо для вас повноцінно піклуватися про свого чотирилапого друга. Тому наша мета - це створення ідеального раціону для його здоров’я і розвитку.

food

Розрахуємо приблизну ціну?

У мене порода
йому/їй
і вага складає
Денна норма раціону
300г
Ціна в день
79грн
Розрахувати план